paperclip

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

HR-event 2015 ‘HR to the next level!’

Op 14 april 2015

Bij Saxion Enschede - M.H. Tromplaan 28 7513 AB Enschede Maarten Harpertsz. Tromplaan 28, 7513 AB Enschede, Nederland

Op dinsdag 14 april 2015 organiseren NADA, NVP en Saxion wederom het HR-event. Dit jaar staat het thema in het teken van ‘HR to the next level!’.

 • Hoe ziet het HR-landschap er in de toekomst uit?
 • Welke professionele ontwikkelingen spelen er binnen HR?
 • Hoe ziet arbeid er in de toekomst uit?

Vragen waar wij met een interactief en inspirerend programma antwoord op geven. 

Sprekers/workshops: 

 • Leidinggeven aan de nieuwe tijd | Cees Min

Cees Min Ph.D. verbonden aan het MIT en ResetManagement, gastdocent Nyenrode en Erasmus Universiteit. Hij onderzoekt nieuwe leerconcepten die passen bij de behoeften van de Nieuwe Tijd. Cees Min, Schrijver van de boeken: Bye bye consultant en Veranderen met goed verstand. 
In deze workshop gaat Cees Min in op dilemma's waarmee leidinggevenden in 2015 worden geconfronteerd, welke nieuwe vaardigheden nodig zijn en hoe deze op innovatie en snelle wijze te ontwikkelen. Ingegaan wordt op het versterken van het zelflerend vermogen van medewerkers en de rol die managers hierbij spelen.

 

 • HR naar strategisch business partner | Ester de Kleer en Jeroen Wiegman

Ester de Kleer (programmamanager HRM strategie NP) en Jeroen Wiegman (senior HR Adviseur) van Politie Noord&Oost
Tijdens deze workshop worden de deelnemers meegenomen in hoe de afdeling HR binnen de Nationale Politie de HR strategie heeft opgesteld. Zij laten zien dat deze strategie ontstaan is door van buiten naar binnen te redeneren. Tevens nemen ze je mee in hoe zij daar in de praktijk uitvoering aan gaan geven. Dit is een interactieve workshop waarbij de dialoog aangaan wordt met de deelnemers. Met als uitgangspunt van waarnemen naar waarmaken!

 

 • Smart industrie, de nieuwe industriële revolutie, economie 4.0: wat betekent dit voor de HR Professional? | Stephan Corporaal en Tom Morssink 

Stephan Corporaal, Post Doctoral Researcher lectoraat HRM Saxion en Tom Morssink, HR Manager TRIMM en Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker Saxion 
Heeft u het ook gehad met open deuren als sociale innovatie, hr als business partner, generatieleren, het nieuwe werken en duurzame inzetbaarheid? Waarschijnlijk staat bij u inmiddels ook smart industrie en de nieuwe industriële revolutie, economie 4.0 op de (MT) agenda. Zo niet, dan is deze workshop echt wat voor u! U heeft het vast wel gehoord of gelezen. Stephan Corporaal en Tom Morssink nodigen u van harte uit om samen te kijken naar de toekomst van werk en HR. Welke technologische ontwikkelingen zijn er momenteel gaande, maar belangrijker nog, wat betekent dit voor ons? 

 

 • Flexibiliteit en zeggenschap: gedeelde verantwoordelijkheid | Jan de Leede 

Dr.ir. Jan de Leede is universitair docent HRM aan de Universiteit Twente en eigenaar van ModernWorkx
Flexibiliteit is een belangrijk vraagstuk in de bedrijfsvoering. Dat moet je gewoon doen. Breng de behoefte aan flexibiliteit in kaart en verzin dan gewoon de maatregelen die daarbij passen. Maar toch is dat niet zo gemakkelijk. Welke personele flexmaatregelen pas je toe? Welke vast-flex verhouding is passend? Hoe geef je daaraan vorm? Hoe blijven in het vormgeven van de flexibiliteit de belangen van werkgever en werknemer in balans? Vanuit veranderkundig oogpunt is het dan heel sterk als met de beoogde flexibiliteit ook zeggenschap gegeven kan worden. Doorgaans heeft de werkgever meer belang bij flexibiliteit. Als dat gecombineerd wordt met zeggenschap van medewerkers over wanneer de meer of minder te werken uren vallen, kan dat heel positief werken. Dat noemen we sociale innovatie. HRM heeft hierin een belangrijke rol te vervullen, zowel in het ontwikkelen van passende flexibiliteit als in het uitwerken van de concrete maatregelen. 

 

 • Duurzaam inzetbare generaties | Emiel Nijenhuis 

Emiel Nijenhuis is managing director bij Koffie & Bubbels
De Generatieproeverij is een energieke, interactieve & creatieve workshop die de deelnemers bewust maakt van de impact van het werken met verschillende generaties. Generaties ontstaan op trendbreuken in de tijd en hebben allemaal hun eigen waarden en eigen-aardigheden. Dat heeft zijn effect op het dagelijks werk. Tijdens deze workshop ontdekt u welke beelden er leven over de verschillende generaties en wat de betekent voor de samenwerking, communicatie en innovatie in uw organisatie. Tevens ontdekt u waar verschillende generaties energie van krijgen en waar de energie weglekt. We sluiten af met het maken van een toolbox die eraan bijdraagt dat generaties meer vanuit kracht aan het werk gaan. Bij voldoende tijd wordt er nog een casus Generatieleren behandeld. 

 

 • HR van de toekomst, werk van de toekomst | Evelien Zielschot 

Evelien Zielschot is bestuurslid van het Young HR Network van AWVN
Een actieve en innovatieve workshop o.l.v. het Young HR Netwerk van AWVN
Hoe ziet het werken in de toekomst eruit? Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers meebewegen met de steeds sneller veranderende wereld om ons heen en hoe kunnen werkgevers de medewerkers daarin zo goed mogelijk ondersteunen? In 2014 heeft de AWVN Young HR Denktank nagedacht over de toekomst van werk. Daarbij hebben zij vier concepten beschreven die volgens hun oplossingen kunnen zijn voor toekomstige vraagstukken: modulaire succesprofielen, vijfjaars contract, modulair belonen, lifelong learning. Tijdens deze workshop gaan we interactief met elkaar in gesprek over hoe we deze concepten in de toekomst al dan niet kunnen implementeren.

 

 • Jouw eigen ‘next level’ in professionele en persoonlijke ontwikkeling als HR professional | Els ten Hengel en Ann Alice van de Weerd

Els ten Hengel (organisatieadviseur, trainer en coach) en Ann Alice van de Weerd (Interim HR adviseur en coach) begeleiden de HR counsels van de Ondernemersacademie-oost.
In de maandelijkse bijeenkomsten van de HR counsel staat de vraag centraal hoe het HR beleid maximaal kan bijdragen aan de toekomst van de onderneming. Het gaat in de counsels niet zozeer om het verwerven van nog meer kennis. We richten ons op het krijgen van diepgaand inzicht in complexe vraagstukken op jouw vakgebied en jouw eigen rol daarin. Jij bent in je werk heel druk met de ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers. Maar hoe zorg jij ervoor dat jij zelf scherp blijft? Dat je met nieuwe ogen kunt kijken en met nieuwe oren kunt luisteren? Hoe heb jij je feedback georganiseerd? Daarvoor heb je anderen nodig. Je hebt elkaar nodig om in de spiegel te kijken, om vraagstukken vanuit andere invalshoeken te kunnen benaderen. Je hebt anderen nodig om te komen bij de vraag áchter de vraag. En om werkelijk nieuwe antwoorden te vinden op de zaken die jou bezighouden. In deze workshop staan we stil bij jouw eigen ‘next level’. Niet voor HR professionals die vooral druk willen zijn met het veranderen van anderen. Wel           voor jou als je nieuwsgierig bent naar de vraag achter jouw vraag en de uitdaging die ligt besloten in jouw eigen ‘next level’.

 

Programma:

 • 15.30 uur:             Ontvangst en inschrijven voor de workshops
 • 16.00 uur:             Welkom + keynote speaker
 • 17.15 uur:             Ronde 1 workshops (45 minuten)
 • 18.00 uur:             Pauze + eten
 • 19.00 uur:             Ronde 2 workshops (45 minuten)
 • 19.45 - 21.00 uur:  Borrel, netwerken en afsluiting

Lokatie: Saxion te Enschede, M.H. Tromplaan 28, 1e verdieping.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom:

 • NADA leden kunnen zich aanmelden door in te loggen op de website www.nadeama.nl (op de homepage; klik op de sleutel onderaan de pagina of klik op: http://www.nadeama.nl/login). De persoonlijke inloggegevens voor de website zijn op 3 maart naar alle leden verzonden. Kijk eventueel in je spam-box, bij vragen neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je gegevens worden dan nogmaals aan je verzonden.
 • Ben je geen NADA-lid? Maar wil je wel komen? Dan kun je je aanmelden via de site van NVP http://www.nvp-plaza.nl/site/nl/actueel.phtml?p=agenda-item&index=1922
 • Aan deelname voor leden van de NVP en NADA zijn geen kosten verbonden. De annuleringsregeling is van toepassing. Bij een no-show wordt € 25,- in rekening gebracht.

Voor suggesties en vragen kun je contact opnemen met Thomas Krikken, bestuurslid NADA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Ook als je (met je bedrijf) op dit event een stand wilt huren.

Gaan

2015-04-14 00:00:00
0000-00-00 00:00:00