Inspiratiesessie 'Mens, arbeid en technologie'

Inspiratiesessie Mens arbeid technologie

 

Inpiratiesessie “Mens, Arbeid & Technologie”

Donderdag 9 november 2023

14:30 – 17:00 uur (met aansluitend een informele borrel)

 

Na de succesvolle inspiratiesessie “De Verbinding” van afgelopen mei, vindt op donderdag 9 november 2023 het vervolg hierop plaats. Ditmaal met thema “Mens, Arbeid & Technologie”.

De personeelstekorten lopen in rap tempo op. Er moet steeds meer en steeds flexibeler gewerkt worden met alsmaar minder personeel. Voor organisaties is automatisering een belangrijk middel om met deze dynamiek om te gaan, competitief te blijven en misschien zelfs wel competitiever te worden. Momenteel vindt er echter een belangrijke ontwikkeling in het automatiseringsdenken plaats. Waar langdurig is geprobeerd om volledig automatische werksystemen te bouwen, blijkt human capital telkens weer een onmisbare schakel om het systeem werkend te krijgen en werkend te houden. Het blijft dus van belang dat er ondanks, en misschien zelfs wel dankzij, de inzet van de nieuwste technieken sprake is van kwalitatief goede arbeid. Dat roept onmiddellijk de vraag op hoe automatisering en human capital zodanig samengebracht kunnen worden dat mens en organisatie daar maximaal van profiteren.

In deze interactieve sessie gaan we dieper op deze vraag in. Aan de hand van praktische voorbeelden en de laatste wetenschappelijke inzichten wordt toegewerkt naar een mensgerichte aanpak. Specifieke aandacht gaat uit naar de onmiskenbare rol van HR- en TP-professionals en hoe deze professionals juist nu een ongekend verschil kunnen maken.

 

Programma

14:30 – 15:00 uur: Inloop met koffie en thee

15:00 – 15:15 uur: Opening en korte terugblik op inspiratiesessie “De Verbinding” (door: Floris Jagers, voorzitter NadeAMA)

15:15 – 16:00 uur: Van automatisering versus human capital naar automatisering mèt human capital: juist nu! (door: Milan Wolffgramm, Promovendus en hoofdonderzoeker AMA)

16:00 – 16:45 uur: Samen verdiepen op het thema (door: Marita Alons en Taner Demir, docent/onderzoeker en werkveldcoördinatoren AMA)

16:45 – 17:00 uur: Plenaire terugkoppeling (door: Floris Jagers, voorzitter NadeAMA)

17:00 – 18:30 uur: Afsluitende borrel met hapje en drankje

 

Locatie

Saxion Hogeschool Deventer (Handelskade 75)

Handig om te weten

De voorkeur heeft om met het ov te komen. Het is +/- 10 minuten lopen vanaf Deventer Centraal Station.

Mocht je met de auto komen, kun je parkeren op het P+R-terrein. Uitrijkaarten worden bij vertrek door ons beschikbaar gesteld.

 

Aanmelden

Meld je aan via de inschrijfmogelijkheid op deze pagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..